7 december t/m 5 januari op het Raadhuisplein

Info

Een toegangsticket kost € 7,50 (online of pin). Dit is inclusief het lenen van schaatsen. Maar neem gerust je eigen schaatsen mee, die zitten toch het lekkerst. Zolang het maar geen noren zijn. In sommige gevallen kunnen deze de koelleidingen beschadigen, daarom zijn ze niet toegestaan.

Met een ticket kan je binnen de openingstijden de hele dag komen schaatsen. Tussendoor even weg? Vraag een stempel.

De ijsbaan is van 7 december tot en met 5 januari zeven dagen per week geopend, op vrijdag en zaterdag tot 22:00 uur.
Let op: openingstijden kunnen per dag verschillen. Op deze pagina zie je de tijden per dag.

Op alle vrijdagen is er van 18:00 uur discoschaatsen. Whoop whoop!

Koop je ticket online en betaal met je eigen bank via iDeal. Liever bij de ijsbaan een ticket kopen? Daar kan je betalen met je pinpas of mobiele telefoon. Ook onze horeca is pin-only.

IJsbaan Mijdrecht ligt in het centrum van Mijdrecht, midden op het Raadhuisplein. Parkeren kan op bijvoorbeeld het Burgemeester Haitsmaplein (blauwe zone, 2 uur), langs de Rondweg (gratis langparkeren) of in de parkeergarage van De Passage aan de Croonstadtlaan (eerste twee uur gratis, daarna pin-only bij de slagboom)

Nog niet zo behendig op het ijs? De wereldberoemde Bobby the Seal is jouw schaatshulp. Je kan er achter staan en er kan ook iemand op het zeehondje plaatsnemen. Voor € 2,50 per uur kan je (op basis van beschikbaarheid) deze schaatshulp bij de ijsbaan huren.

We raden aan om een helm te dragen. Deze zijn niet verkrijgbaar bij de ijsbaan.

Voor de allerkleinsten zijn er onderbindijzers beschikbaar: dubbele ijzers die onder de gewone schoentjes kunnen.

Graag zelfs! Dat zit toch het lekkerst. Let wel: noren zijn niet toegestaan. Deze gaan te snel voor onze ijsbaan en kunnen in sommige gevallen de koelleidingen beschadigen. Maar neem gerust met je eigen hockey- of kunstschaatsen mee!

Het meenemen van eigen schaatsen heeft geen gevolg voor de ticketprijs.

Om er te zorgen dat het gezellig blijft, zijn er regels.

  • De ijsbaan is alleen toegankelijk met een geldig entreebewijs
  • Het betreden van de ijsbaan gebeurt op eigen risico
  • Het dragen van handschoenen tijdens het schaatsen is verplicht
  • Een helm dragen is niet verplicht maar wordt wel geadviseerd
  • Alleen ijshockey- en kunstschaatsen zijn toegestaan; dus geen noren
  • Hinder geen andere schaatsers
  • Lever bij vertrek de gehuurde schaatsen in. Wil je op de dag zelf terugkomen? Geef dit aan bij de ingang van de ijsbaan
  • Gooi geen sneeuw- of ijsballen
  • Eten en drinken op de ijsbaan is niet toegestaan
  • Roken in de tenten en op de ijsbaan is niet toegestaan
  • Ga niet zitten op de hekken rondom de baan
  • Volg aanwijzingen van vrijwilligers op
  • Personen die, na toestemming, zonder schaatsen op de ijsbaan staan dienen overschoenen te dragen
  • Vrijwilligers en beveiligers hebben het recht mensen toegang tot de baan en tenten te ontzeggen zonder restitutie van entreegeld
  • De organisatie is niet aansprakelijk voor het ontstaan van letsel op of rondom de ijsbaan
  • De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal
  • Er is continu cameratoezicht

Leverancier Ice-World heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in energiezuinige systemen. Daardoor verbruikt onze ijsbaan tussen de 30 en 40% minder energie dan andere systemen. 

Natuurlijk is energie nodig voor het bevriezen en koud houden van de ijsbaan. Daar is geen ontkomen aan. In onze begroting houden we daar extra rekening mee, en dankzij de hulp van allerlei betrokken lokale ondernemers kan dit leuke evenement doorgaan!

Ben je benieuwd naar meer informatie over energie? Hieronder lees je er meer over.

We hebben een sommetje gemaakt: de ijsbaan gebruikt in 30 dagen tijd ongeveer net zoveel energie als 6 gezinnen in een jaar verbruiken. In die periode wordt de ijsbaan echter door duizenden schaatsers gebruikt en trekt zij publiek vanaf de zijlijn.

Daarnaast helpt onze leverancier Ice-World ons met meer dan 30 jaar ervaring. Zij weten precies wat we kunnen doen om zo energiezuinig mogelijk een ijsbaan te exploiteren. Denk aan de dikte van het ijs, de manier van opbouwen en isolatie of het instellen van de chiller (de koelinstallatie). Zij voorzien ons dan ook van advies en handige tips om zo energievriendelijk mogelijk te werken.

Naast de gezelligheid en het sociale karakter heeft een ijsbaan ook een positief effect op het imago, de sociale cohesie en de lokale economie. En last but not least: is het zeer bevorderlijk voor lichaamsbeweging en sport in de open lucht.

In dit verband heeft een ijsbaan vele voordelen. Vergelijk het eens met een zwembad: wist je dat 1 badgast evenveel energie verbruikt als 8 schaatsers?

Je denkt misschien: als er niet gekoeld hoeft te worden, scheelt dat energie. Maar ook een plastic of kunststof ‘ijsbaan’ verbruikt energie bij de productie van de materialen. En ze zijn milieuvervuilend door het plastic-schaafsel dat in de omgeving van de baan verdwijnt.

Een kunststof baan is dus, in tegenstelling tot wat men soms denkt, zeker geen duurzaam alternatief. Ook de productie van kunststof banen is erg milieubelastend. Daarbij is de beleving van ijs, de kou en het schaatsgevoel niet te vergelijken met een echte ijsbaan.

 

Vragen, meedenken, gulle donaties of verzoeken? Gebruik onderstaand formulier of mail info@ijsbaanmijdrecht.nl,